PROPOVIJEDI
Crno bb • Zadar • Hrvatska


bozicni koncert

Božićni koncert

"An acoustic Christmas"

Andrej Grozdanov & Zoran Majstorović

AndrejGrozdanov ZoranMajstorovic

25.12.2017. u 18:00 sati.

 Dobrodošli ! Ulaz slobodan !!

BIO - INFORMACIJE O GLAZBENICIMA

Andrej Grozdanov je diplomirao gitaru sa najvećom nagradom “PLATINUM DIPLOMA” na prestižnom Guitar Institute Of Technology (GIT) pri Musicians Institute (MI) u Londonu koji je trenutno je smješten u Los Angelesu, USA i slovi kao jedan od najboljih svjetskih instituta sa suvremenu glazbu.

Andrej je imao prilike studirati sa glazbenicima sljedećih umjetnika: Sting, George Michael, Michael Jackson, Red Hot Chilli Papers, Beatles, Frank Zappa i mnogim drugima.

2003. godine Andrej stječe i M.A. diplomu iz Filozofije i Teologije i time objedinjuje svoj glazbeno-umjetnički rad u kršćanskoj glazbi s kojom se bavi od djetinjstva.

Gitarista je grupe Kristina koja je snimila izuzetno zapažen album Kao ruža, a koji je dobio izvrsne kritike vjerske i sekularne glazbene scene.

Andrej je zapaženi član sve više rastućeg žanra suvremene kršćanske glazbe u svijetu radeći sa GRAMMY nagrađenim umjetnicima kao što su Paul Baloche, Ron Kenoly, Michael W. Smith, Hillsong, Delirious?, Matt Redman i mnogim drugima. Osnivač je izdavačke kuće Bono Records. www.andrejgrozdanov.com

Zoran Majstorovic

Jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor, počinje svirati gitaru sa 9 godina uz pomoć oca Slavka, aktivnog na riječkoj rock sceni 1960.-ih i 1970.-ih prvenstveno u grupi “Pauci”.Sa 12 godina svira u prvim demo-bandovima, a sa 14 postaje član pop-rock grupe “Teens” s kojom svira stotine koncerata u više zemalja, osvaja brojne nagrade na hrvatskim i inozemnim festivalima, uključujući “Porin” 2000.godine, izdaje tri nosača zvuka od kojih dva u srebrnoj nakladi. S grupom “Teens” nastupa do 2002.godine.

U razdoblju od 2002. do danas sudjeluje u raznim glazbenim projektima, svira u raznim orkestrima te surađuje i nastupa s mnogim pjevačkim imenima s hrvatske i inozemne glazbene scene. Do sada je, osim mnogih hrvatskih jazz i etno glazbenika, imao prilike snimati ili nastupati s mnogim svjetski poznatim jazz glazbenicima poput: Reginald Veal, Corey Christiansen, Pat O’Leary, John Stowell, Russ Spiegel, James Weinstein, James Thompson, Kenn Bailey, Asaf Sirkis, Yaron Stavi, Oleg Kireyev, Carlos Werneck, Takatsuna Mukai, U.T.Gandhi, Francesco Bearzatti, Danilo Gallo, David Boato, Giorgio Pacorig, Tommasso Cappellato, Dario Carnovale, Alfonso Deidda, Alessio Menconi, Andre Araujo, Wilmer Sifontes, Alvise Seggi, Luca Colussi, Simone Serafini, Jacob Melchior, Joe Kaplowitz, Rosa Brunello, Eldar Saparayev, Marcello Benetti, Alessandro Turchet, Flavio Davanzo, Michele Bonivento, Aleksandar Ipavec, Naat Veliov, Vasko Atanasovski, Stefano di Grigoli, Mirko Cisilino, Igor Checchini, Moulaye Niang, Thomas Bauser, Daniel Schay…te poznatim domaćim i internacionalnim vokalistima/vokalisticama Saba Anglana, Gabrielle Stravelli, Nancy Vieira, Tamara Obrovac, Milk and Coffee, Gino Santercole, Byron Motley, Lino Rocha, Ty Le Blanc, Pastora Soler, David Elliot, Marcina Arnold, Simon Marlow, Teti Cortese, Heloisa Lourenco, Francesca Viaro, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Tinkara Kovač, Lela Kaplowitz…

U stručnom usavršavanju može se istaknuti, pored magisterija sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu glazbene akademije “G.Tartini” u Trstu (Italija), i aktivno sudjelovanje na seminarima mnogih svjetski poznatih gitarista: Marc Ribot, Robben Ford, Scott Henderson, Sid Jacobs, Kurt Rosenwinkel…i drugih poznatih instrumentalista: Jeff Berlin, Dennis Chambers, Steve Gadd, Jarrod Cagwin, Bjorn Meyer, Keith Tippett…

Vrlo je aktivan kao jazz gitarist, multiinstrumentalist (osim gitare svira i nastupa na instrumentima kao što su oud, saz, charango, pipa, tamburica, cindra, mandolina, ukulele, sitar…), kompozitor i aranžer i sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i materijala u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz festivalima i jazz klubovima u Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Nizozemskoj, Sloveniji, Makedoniji, Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Finskoj, Estoniji, Rumunjskoj…

Također valja istaknuti kako je osvojio i dvije nagrade za vrhunsku vještinu i umijeće sviranja; nagradu “Damir Dičić” kao najbolji hrvatski jazz gitarist i nagradu “Status” kao najbolji hrvatski etno glazbenik u 2013.-oj godini.

Osim što vodi dva svoja projekta “ZM Loose trio” i “Atma Mundi Ensemble” aktivno sudjeluje i u slijedećim grupama i projektima: “Voices Of Nature”, “Kljakovic Eklektik Company”, “Olja’zz band”, “Art Pollution Trio”, “Galere di Fiandra e di Siria”, “Fog painters”, “Gabrielle Stravelli 4tet”, “Up close&personal 4tet”, “Arakne group”, “Max Trabucco 4tet”…

Zoranova glazba i sviranje može se čuti na diskografskim izdanjima izdanim od strane poznatih hrvatskih i inozemnih izdavača poput Croatia Records, IDM Music, Dallas Records, Aquarius Records, Orfej, Abeat, LAD Records, HIT, Birdland Sound, Musica Jazz, Numar Un, Bono Records, Maraton…

Sa stanica Bono Records-a:

NOVI INSTRUMENTALNI BOŽIĆNI ALBUM "ANDREJ GROZDANOV & FRIENDS - AN ACOUSTIC CHRISTMAS"

Bono Records s ponosom predstavlja izlazak novog instrumentalnog albuma «Andrej Grozdanov & Friends - An Acoustic Christmas» na kojemu se nalaze najpoznatije Božićne pjesme iz raznih tradicija, a na kojem gostuju vrsni gitaristi Phil Keaggy (USA), Vlatko Stefanovski (MK), Zoran Majstorović (HR), Martin Moro (AT) i John Stowell (USA) okupljeni oko hrvatskog gitarista suvremene duhovne glazbe Andreja Grozdanova.

Osim što su izvođači došli iz raznih zemalja Europe i svijeta, pjesme na albumu su također ušle u kanon Božićnih standarda iz raznih tradicija svijeta. Od Njemačke, Engleske, Amerike i Francuske pa do originalnih drevnih i dobro poznatih skladbi kao što su Silent Night, O Holy Night, Little Drummer Boy, O Come O Come Emanuel, The First Noel i mnoge druge drage i neprolazne skladbe koje bi trebale dati zvučnu pozadinu jednom od najposebnijih doba godine.

Album odiše gitarističkim tonovima uz pratnju benda kojeg čine Borko Rupena (udaraljke) i Bojan Skočilić (kontrabas). No album donosi i druge soliste, Antuna Stašića na violini, Roberta Mikuljana na krilnici i trubi te Doriana Cuculića za klavirom. Svaki instrumentalist je pomno odabran kako bi dao poseban ton ovome albumu.

Album je snimljen u Rijeci a producent i aranžer albuma je Zoran Majstorović, dobitnik nagrade «Status» (Najbolji etno instrumentalist), nagrade «Damir Dičić» (Najbolji hrvatski jazz gitarista) kao i dobitnik nagrade «Miroslav Sedak Benčić» kao najbolji skladatelj i aranžer. Snimatelj i mix majstor je također priznati riječki gitarista Matej Zec.

Album se može nabaviti na stranicama Bono Recordsa www.bonorecords.com, a naći će se i na policama knjižara Verbum u svim većim hrvatskim gradovima.

 

 

MARC KATHY SHAWMARC & KATHY SHAW

 

VAŽNA OBAVIJEST:

ZADNJE NEDJELJE U LIPNJU, 25.06.2017.

BOGOSLUŽJE JE U 9:30 SATI!

 

ZADNJE NEDJELJE U MJESECU LIPNJU -  25.06.2017.

NEĆE BITI VEČERI SLAVLJENJA

VEĆ ĆEMO IZNIMNO,  ZBOG GOSTUJUĆEG GOVORNIKA

IMATI  PRIJEPODNEVNO BOGOSLUŽJE 

U REDOVITOM TERMINU OD 9:30 SATI.


HVALA NA RAZUMIJEVANJU

I DOBRO DOŠLI!

 

pedesetnica 2017

 

PEDESETNICA 2018!

 

DOBRODOŠLI NA SVEČANO BOGOSLUŽJE U POVODU BLAGDANA PEDESETNICE!


NEDJELJA, 20.5.2018. u 9:30 h


"Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete Mi svjedoci u Jeruzalemu,

po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje."

Dj.1:8

 

I evo, Ja šaljem na vas Obećanje Oca svojega. Ostanite zato u gradu dok se ne obučete u Silu odozgor."

Lk.24:49

 

PJESME ŠTOVANJA, MOLITVA I PORUKA OHRABRENJA!

 

DOBRODOŠLI!ng 2017

PRVO NOVOGODIŠNJE BOGOSLUŽJE u 2017.!
- BOŽJA BLIZINA -

NEDJELJA, 01.01.2017. U 18:00 SATI

 

Napomena: Zbog dočeka Nove godine, u subotu 31.12.2016., termin Bogoslužja u nedjelju 01.01.2017. se pomiče s 9:30 sati na 18:00 sati. Hvala na razumijevanju!

 

 


majcin dan 2016

I sve što god činite, radite zdušno - kao Gospodinu, a ne ljudima.

Znajući da ćete od Gospodina primiti nagradu- baštinu.

Ta Gospodinu Kristu služite.
Kološanima 3:23
 

Drage mame, blagoslovljen vam Majčin dan!

uskrs 2016 article

EASTER SUNDAY SERVICE!

27TH MARCH, 9.30AM

Christ has died! Christ has risen! Christ will come again!

We cordially invite you to join us

for worship and praise!

 

 

We will come together to

celebrate the Risen Christ,

our Lord and Savior,  

and the Savior of the whole world!

* Important announcement:

Due to Easter celebration on the last Sunday of the month (27th March),

An Evening of Praise at 7.00pm is cancelled.

 

 

Uskrs article

SVEČANO USKRŠNJE BOGOSLUŽJE!

NEDJELJA, 16.04. U 9:30 SATI

 

„Zaista je Gospodin uskrsnuo: ukazao se Šimunu!“

 Luka 24:34

 

DOĐI, ŠTUJMO GA I PROSLAVIMO USKRS ZAJEDNO!

 

acustic songs

KONCERT - Akustične pjesme vjere!

Tradicionalne duhovne pjesme iz 18. i 19. stoljeća

 

Glazbeno iskustvo za cijelu obitelj!

U nedjelju, 03.04.2016. u 19 sati

održat će se koncert duhovne glazbe,

gitaristički duo: Grozdanov - Šimunić

koji će nas na svoj jedinstven i osebujan način

približiti kršćanskom štovanju prošlih generacija.

 

Ulaz slobodan.

Dođi i budi blagoslovljen!

 

Molitvena potreba...


KCB Tim za slavljenje

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Izdvojeno iz propovijedi

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions